mal
Am in plan cateva retete la care e nevoie de dulceata de lapte (dulce de leche ).
Asa ca, am profitat de seara aceasta mai lejera si am facut-o.
O fac de ceva vreme, insa n-am pus inca reteta pe blog.
Va spun acum pe scurt reteta:
1 litru de lapte 3,5 % ( de la PILOS )
800 g zahar
2,5 lingurite sare de mare (cu cristale mari )
Laptele se pune intr-o oala inalta cu fund dublu, se adauga zaharul si se amesteca pana se topeste. Se fierbe la foc mic , amestecand din cand in cand.
Cand incepe sa-si modifice culoarea si sa se ingroase , se adauga sarea. Din acest moment trebuie supravegheata, pentru ca are tendinta sa iasa din oala ;)
Operatiunea dureaza cca 2 ore....poate chiar mai mult.
Ca sa verificati daca e gata, luati cu o lingura din dulceata si lasati-o cateva minute. Daca se coaguleaza (ingroasa ) cat sa curga ca in pozele mele , este gata . :)
Din ingredientele enumerate, mi-a iesit cantitatea de dulceata din poze :).
Lumina de la ora 23.00 n-a fost cea mai buna pentru poze, dar se intelege despre ce este vorba. :)
Eu am testat-o cu cateva capsuni :).
E numai buna :), exact cum trebuie sa fie :).
Cand am facut pozele , dulceata era inca destul de calda.
Pana maine o sa fie si mai consistenta :)
Revin cu poze :)
...pe capsunile mele :D
mmmmmmmmmmmmmm :)))
Noapte buna ! :)
Tags:
deserturi
,
dulceata
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Buna! Dulceata de lapte e acelasi lucru cu laptele condensat?
RăspundețiȘtergereNU....se face si din lapte condensat :)
Ștergereaceasta e din lapte obisnuit :)