TRUFA CU TRANDAFIR CONFIAT SI CONIAC METAXA

mal

Un vechi obicei al meu poate fi transcris cam asa : " nimic nu se arunca, totul se transforma" :)
Am mai scris despre acest lucru.
E valabil, mai ales in materie de mancare, unde ,cele mai neinsemnate resturi de ingrediente pot capata forme nebanuite, transformandu-se in capodopere.
Cu putin stil, dragoste , pasiune si binenteles un stop de pricepere. :)

De 8 martie am primit de la iubi (printre altele ) si un trandafir , dintr-acela urias .....de culoarea visinei putrede, numit din obisnuinta" rosu".
M-am bucurat de el pana ieri, cand , schimbandu-i apa din vaza, am observat ca incepe sa se ofileasca.
Initial, am fost tentata sa-l pun sa se usuce (Andreea mea a facut o pasiune din uscatul florilor, cu preponderenta a trandafirilor ), insa imediat mi-a venit o alta idee.
Asa ca, in urmatoarele minute , petalele mult iubitului meu trandafir , clocoteau deja in siropul de zahar.

Cel mai potrivit mi s-a parut sa incorporez petalele confiate ale trandafirului intr-o minunata trufa de ciocolata , careia i-am mai adaugat si putin coniac metaxa pentru un plus de aroma.
Dupa cum vedeti, ideea s-a materializat, iar trufa mea cu trandafir confiat asteapta cuminte sa ne fie desert intr-o zi speciala de duminica.

Abia astept sa ma infrupt din decadenta trufei si... sa simt pe limba rasfatul dulce si parfumat al petalelor de trandafir.






Aici sunt petalele confiate de trandafir, asteptand cuminti sa fie parte din trufa care le poarta numele . :)

Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comentarii :

daca doriti sa comentati :