TORT ZILE SI NOPTI DE VARA

mal


L-as putea numi chiar "after eight de vara", deoarece ideea conceperii acestui tort mi-a venit in timp ce savuram renumita ciocolatuta , editia cu capsuni ;).
Am ales sa-i spun "zile si nopti de vara" ca sa sune mai romantic :))

Blatul pe care se sprijina capsunile intregi este de ciocolata...aproape clasic ( asta deoarece am adaugat mici artificii care il personalizeaza totusi )
Moussurile sunt de ciocolata alba si amaruie ( tot dupa retete proprii ) . Pe tort sunt aranjate in straturi...paralele.
Jeleul ,care definitiveaza opera, este unul cu gust puternic de menta.
Am ales sa-l imbrac in frisca din smantana , desi initial l-am gandit fara hainuta :).

Combinatia de arome este fenomenala ...in timp ce menta te arde pe limba, capsunile vin sa stinga focul ( sau sa-l amplifice, depinde ... ) iar mousseul pufos te ridica la cer cu "ciocolasenia" lui :)
Il ador !




Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii :

daca doriti sa comentati :