"SALOANE"/ CORNULETE/ BARCUTE CU NUCA SI AROMA DE IARNA

mal


Inca din vara cand am facut aceste minunatii v-am promis reteta si iata, astazi reusesc sa ma tin de promisiune. :)
Atunci le denumeam "barcute"...pentru ca semanau tare cu barcutele ;)....acum le-am numit "saloane ", pentru ca le-am transformat putin si le-am legat cu panglicute.
Sunt , asadar, numai bune de agatat in pomul de Craciun, daca mai rezista pana il impodobiti :).
 Ma tem ca le veti manca inainte, deoarece sunt crocante , parfumate si atat de delicioase, incat cu greu le rezisti :))

Hai sa scriu si reteta, ca se apropie Craciunul si nu va pot lasa de izbeliste :) ...

Iat-o:
ALUAT:
600 g faina -000 se amesteca cu 300 g unt ( puteti pune doua parti unt si  o parte  untura, daca va place ;)  )...5 galbenusuri si jumatate de lingurita de sare.
Omogenizati ingredientele pana obtineti un aluat legat.
Inveliti aluatul in folie transparenta si puneti-l la frigider pentru cca o ora .

UMPLUTURA:
 250 g nuca macinata, 250 g zahar, cele 5 albusuri ramase de la aluat si facultativ, dar necesar ;) arome : cacao/anason stelat macinat/ scortisoara/ kardamom/ esenta de rom...etc ;).
Mixati spuma tare albusurile cu zaharul, apoi adaugati nuca macinata si ce arome doriti voi .
(eu am pus 2 linguri de cacao& anason & kardamom :)  )

Odata preparate aluatul si umplutura puteti trece la formatat saloanele ;)

Cand va apucati sa formatati "saloanele" trebuie sa aveti la indemana faina suplimentar pentru lucru.
Presarati faina pe masa de lucru, apoi intindeti cu sucitorul bucatele de aluat, asa cum vedeti in poza de mai jos .
Puneti cate o lingurita de umplutura in centru , apoi impaturiti aluatul suprapunand marginile, astfel incat sa rezulte un "tub" cu umplutura.
Capetii ii rasuciti  pentru a impiedica umplutura sa iasa si pentru a le da forma dorita, adica cea de saloane :).
Nu le "insurubati" prea tare , pentru ca in timpul coacerii o sa crape.


Asezati saloanele intr-o tava pe fundul careia ati pus hartie speciala de copt, la distanta unele de altele.
In timpul coacerii umplutura isi dubleaza volumul ,fapt care duce automat la cresterea saloanelor ...daca sunt prea apropiate se pot lipi ;).


Coaceti saloanele in cuptorul incalzit dinainte la 180-190*....cca 20 de minute, sau pana se rumenesc .
Cat sunt caldute presarati-le cu zahar vanilat praf .

Daca vreti agatati-le in pom, daca nu.... savurati-le cu cafea, ceai , ciocolata calda, lapte cu miere, vin fiert sau ce bautura calda va place voua :)




Sa fiti iubiti ! :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :