RULADA CU FLORI "TRAFORATE"

mal


Rulada cu flori "traforate" este pe cat de aratoasa pe atat de gustoasa .
E ultima mea gaselnita in materie de decor.;)
Florile le-am aplicat pentru a o scoate putin din anonimat, altfel ar fi fost o simpla rulada cu mousse de ricotta si mure.
Sigur ca tot la fel de buna era si fara flori....dar , stiti vorba aia ?! : " daca se poate, de ce nu" !

Nu m-am inspirat de nicaieri cand  am decis s-o infloresc...ideea mi-a venit holbandu-ma la fata de masa cu motive de Craciun. ;))
In timp ce-mi savuram cafeaua ochii mi s-au oprit pe craciunita de pe fata de masa :). Drept urmare am luat un creion si o foaie de copt si m-am apucat sa desenez.
Am facut modelul florii mai intai in creion, apoi am pictat florile cu  gel colorat comestibil. Am folosit verde pentru frunze, rosu pentru petale si galben pentru mijlocul florii.
Le-am numit flori "traforate" deoarece seamana izbitor de mult cu traforajele pe care le faceam in copilarie.
In momentul cand am dezlipit foaia de copt de pe blat si am vazut rezultatul jocului meu, asta mi-a venit prima data in minte.
Prin urmare  flori traforate au ramas :).

Asadar...
am facut un blat simplu din 5 oua/ 5 linguri de zahar/ 5 linguri de faina si zahar vanilat, pe care l-am asezat cu grija cu lingura peste desen, dupa ce l-am pus pe o tava de copt.
Am copt blatul de rulada cca 10-12 minute....apoi l-am rulat in hartia pe care s-a copt ( cea cu desenul ) si l-am lasat sa se raceasca.

I-am facut o crema...un mousse din 500 g ricotta / 500 g mure puse cu zahar la congelator....zeama rezultata in urma topirii zaharului/ 2 linguri de gelatina + 3 linguri de zahar praf.
 Pentru mousse se mixeaza ricotta cu zaharul praf, gelatina se hidrateaza in sucul de mure, apoi se topeste pe foc dupa care se amesteca cu ricotta.
La final se adauga murele intregi

Pentru asamblare se desface foaia de rulada din hartie , se umple cu mousseul, apoi se ruleaza la loc infasurandu-se in folie alimentara.
Se lasa la frigider minim 5 ore.

Inainte de servire se pudreaza cu zahar vanilat macinat.


Mai jos sunt cateva poze cu rulada :





...si cateva poze din timpul prepararii :)

foaia de copt cu pictura comestibila:

blatul de rulada asezat in tava:

 mousseul de ricotta si mure asezat pe foaie de rulada:


Sa fiti iubiti !!! ;)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii :

daca doriti sa comentati :