Acum un an am facut pentru prima data cremes cu crema roz :
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2012/01/crempita-cremescremsnit-roz.html
Ideea mi-a placut , astfel ca de curand am aplicat-o iar.
De data asta am modificat putin reteta si forma cremesului, dandu-i aspect de tort.
Crema am facut-o tot roz, insa in felul urmator :
dintr-un litru de lapte, 2 plicuri de budinca de vanilie si 13 linguri de zahar am fiert o crema, careia i-am adaugat imediat ce am luat-o de pe foc 3 plicuri de gelatina rosie (cca 30g ) hidratata in 100 ml apa .
Dupa ce s-a racit, am amestecat-o cu 400 ml frisca PILOS batuta bine-bine.
Am impartit in doua o foaie de cremes din comert...prima parte am pus-o pe fundul unei tavi patrate de tort ( careia i-am pastrat inelul ) ....am turnat crema si am nivelat-o bine.
Cea de-a doua parte de foaie am faramitat-o, repartizand-o uniform peste toata crema.
Am acoperit tortul de cremes cu folie si l-am pus la rece.
Inainte de servire am indepartat inelul tavii si am decorat tortul de cremes cu zahar praf in forma de tabla de sah .
Textura cremei este grozava, iar gustul irezistibil :)
Incercati-o ! ;)
Sa fiti iubiti ! Tags: deserturi , prajitura
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :