mal
Minunatiile astea de muffins isi merita pe deplin numele ;)
Au stele in frunte, pentru ca asa am ales sa le decorez, insa dupa ce le veti gusta , veti intelege adevarata semnificatie a expresiei .
Cu continut de mar , afine , anason si scortisoara , textura lor pufoasa e absolut divina ;).
Iata de ce aveti nevoie :
pentru o portie de muffins aveti nevoie de urmatoarele ingrediente si o cana de 200 ml cu care masurati totul dupa cum urmeaza :
-4 oua
- 1 cana unt topit (cca 125 g....daca nu se umple cana , completati cu ulei )
-1 cana piure de mar gata preparat ( se gaseste in magazine sau puteti sa-l preparati chiar voi )
-1 cana si jumatate de zahar
-3 cani faina
-4-5 linguri de afine (pe care le puneti cu o zi inainte cu 2-3 linguri de zahar la frigider ) sau inlocuiti cu dulceata de afine de buna calitate
-jumate lingurita praf de copt + un varf de cutit de bicarbonat de sodiu
- o piscatura de scortisoara macinata + o piscatura de anason stelat macinat
Si iata cum preparati :
-separati ouale.... bateti spuma tare albusul cu zaharul, apoi adaugati galbenusurile.
-adaugati untul si piureul de mar si mai mixati pana se omogenizeaza
-adaugati faina, scortisoara , anasonul praful de copt si bicarbonatul si mai mixati pana se amesteca bine de tot.
Puneti "aluatul" in harti speciale si le coaceti in tava ....de muffins :)....cca 35 minute la 180*. Dupa 25 de minute e bine sa verificati cu scobitoarea daca sunt coapte ;).( stiti voi, variatiunile de cuptoare ;) )
Astea sunt indicatiile pentru muffins obisnuite.
Daca doriti sa le faceti asa uriase ca ale mele, aveti nevoie de tava speciala pentru savarine, cu 6 compartimente.
Taiati patrate de hartie de copt si tapetati cu ea fiecare compartiment in parte.
Apoi repartizati aluatul cu lingura pana il epuizati.
Presarati deasupra bombonele / decoratiuni din zahar ( eu am pus stelute si zahar special de decor )
Cu coptul procedati la fel, desi e posibil sa dureze putin mai mult ca la cele obisnuite .
In poza care urmeaza apar doua tipuri de muffins.
Cele mai mici au in continut samburi de nuca si coaja rasa de portocala . Am pastrat marul si scortisoara, insa am eliminat anasonul si afinele.
Le puteti incerca si pe acestea ;).
Decorul e aproape identic....au in plus braduti de zahar si samburi intregi de nuca ;).
Si aici "sectiunea" unei uriase :) :
Daca nu aveti cu ce sa le decorati, nu-i nicio tragedie , va asigur ca sunt la fel de bune :)
Sa fiti iubiti ! ;)
Tags:
deserturi
,
muffins/ medlene
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Multumesc pentru reteta. Arata bine si sigur sunt gustoase. Felicitari.
RăspundețiȘtergere