mal
Ne bantuie de cateva zile un virus tare ciudat... un soi de guturai, cu dureri in gat.... nas- ba curgaret, ba infundat...milioane de stranuturi si o stare de apatie :(.
Sunt antimedicamente ( sa nu ma intelegeti gresit, mai iau si eu cate-un algocalmin cand ma doare rau capul sau cate un anghirol, cand imi face fierea figuri )...in sensul ca nu imi place sa inghit hapuri :), de accea recurg la toate leacurile asa zise babesti, doar ,doar reusesc sa pun virusul pe fuga.
Am trecut pe usturoi si ceapa intensiv ( si pe multe alte alea, dar toate la randul lor ;) ) si pe langa faptul ca le consumam in stare cruda, am inceput sa le includ si in mancarea gatita din zilele acestea in cantitati mai insemnate.
In acest sens am purces a improviza o zama de usturoi mancabila si spre surprinderea mea, a iesit mai buna de cat ma asteptam.
N-am facut-o dupa o reteta anume, am bagat prin oala ,ce mi-a venit la mana...insa dupa ce am vazut cat e de buna, am decretat-o drept reteta ;)
In prima faza am pus intr-o oala (cca 3 L ) 3-4 linguri de ulei in care am calit o ceapa rosie si o capatana de usturoi ( cateii intregi) numa cat au sfarait un picut.
Am completat cu apa pana la 3/4 si am pus-o sa fiarba.
Am curatat si taiat cubulete cca 500g de cartofi pe care i-am pus in oala cand a inceput zama sa fiarba.
Am pus o lingura de concentrat de legume ( puteti pune vegeta ) , sare si am lasat zama sa fiarba la foc mic .
Pana s-au fiert bine cele din oala, am mai curatat o capatana de usturoi si am trecut cateii prin presa . I-am adaugat in oala inainte sa opresc focul.
Am flecit cartofii cu lingura cu gauri pt piure, apoi am bagat mixerul si am mixat-o putin . ( nu-mi place operatiunea de transfer in blender si inapoi in oala, asa ca improvizez :D )
I-am adaugat o lingura sanatoasa da smantana acra (cca 150g ) si am mai mixat un pic pana s-a omogenizat cu restul .
La final am pus o jumatate de lingurita de tarhon uscat si piper negru .
In momentul servirii i-am adaugat parmezan ras (cum fac francezii :D ) si o felie de paine prajita .
Si iacata supa crema de usturoi impotriva racelii !!! :))
Mai vreau sa va spun ca am folosit usturoi din Ungaria, care dupa parerea mea e muuuult mai bun decat cel chinezesc.
Cand il mananc in stare cruda, imi dau lacrimile de "usturoiat " ce e ;)
Aaaaaa, si inca ceva...
zama asta o puteti manca si daca nu sunteti raciti , ca-i tare buna si satioasa ;).
Sa fiti iubiti si de raceala feriti !!! :)
Tags:
SUPA-CREMA
,
supeciorbe
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Trebuie sa fie tare buna. Si mie-mi place supa de cartofi cu usturoi si tarhon. Deosebirea este ca "zama" ta este transformata in crema. Sigur o s-o fac si eu, imi place tare mult usturoiul in orice stare. Multumesc pentru idee.
RăspundețiȘtergereArata senzational si n-ar cum sa nu fie delicioasa! Multumesc pentru reteta!
RăspundețiȘtergerecu drag ! :)
ȘtergereExcelenta.Am facut-o,refacut-o,e preferata mea:)
RăspundețiȘtergeresi a mea ;)
Ștergere