SUPA RAPIDA DE CHIMEN CU OCHI MOALE

mal


Despre supa de chimen ( care intre noi fie vorba, e de o bunaciune mmmm-mmmmm ) am mai scris pe blog...
Am sa scriu si cum am facut aceasta supa rapida, pentru ca e un pic diferita si se prepara muuult mai repede.

Pregatiti-va  si hai s-o preparam :

Curatati si taiati in jumatate o ceapa medie. Puneti ceapa impreuna cu o nuca de unt si 2 linguri de ulei sa se caleasca in oala in care urmeaza sa faceti zama ( maxim 500 ml de om ;)  )
Cand auziti ca sfaraie (dupa cca 2 minute) intoarceti ceapa si adaugati doua linguri de chimen macinat. Lasati chimenul sa sfaraie impreuna cu ceapa maxim un minut la foc molcut (mic ) .
Adaugati apa fiarta  si lasati zama sa clocoteasca cca 15 minute.
Luati  de pe foc si strecurati supa intr-o alta oala. Sarati-o dupa gust.

Acuma...faceti ochiurile in supa , astfel:

Spargeti oul si lasati-l sa se prelinga incet in zama clocotita. Lasati-l pret de un minut, dupa care verificati, ridicandu-l pe  lingura cu gauri, daca e destul de coagulat.
Daca vreti sa fie mai tare il mai lasati, daca insa vedeti ca albusul s-a coagulat imbracand elegant galbenusul, il scoateti frumos intr-o farfurie .
Procedati la fel cu toate ouale pana epuizati toti comesenii :)
Curatati  supa de bucatelele de ou dezlipite in timpul operatiunilor descrise mai sus .:)

Intr-un castron puneti 4-5 linguri de smantana fermentata....luati cu polonicul zama fierbinte si folosindu-va de un tel, diluati cu grija smantana.
Abia dupa ce e bine amestecata cu zama, turnati-o in oala ( ca sa nu se branzeasca. )

Cand serviti supa, puneti mai intai cate un ou in farfurie, peste care turnati zama dupa pofta inimii.
Adaugati in farfurie crutoane/ perlute de paine prajita sau corn moale.
E divina !!! :)




Incercati-o si....mai vorbim ! ;)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :