PRAJITURA CU SUC DE ROSII/BULION

mal


Cand eram copil , nu era duminica in care sa n-avem ceva dulce pe masa.
Ingredientele erau putine atunci, de aceea imaginatia mamei nu cunostea margini. Improviza... si, din aproape nimic, ne trezeam ca incropea bunaciuni de ne lingeam pe degete.
Prajitura aceasta e  inspirata dintr-o astfel de reteta a mamei. Ea ii spunea CHEC CU PARADAISA :).
Eu am rebotezat-o ....am numit-o PRAJITURA CU SUC DE ROSII  si i-am adus unele imbunatatiri in materie de arome.

Mama nu avea cantar de bucatarie....masura ingredientele dupa ochi...cu lingura sau cu o cana.
Cu o cana am masurat si eu, asa ca va sfatuiesc sa va faceti rost si voi de o cana de 250 ml si apoi putem sa ne apucam de prajiturit :).

Luati-va la indemana 6 oua pe care le mixati ( sau le bateti cu mana , daca va tine ) impreuna cu 3 cani de zahar adaugat pe rand si in ploaie ,pana obtineti o spuma albicioasa.

Adaugati apoi doua cani de suc de rosii 100% ( eu am folosit din cel pentru gatit....mama folosea bulion facut de ea.... dar puteti folosi si suc "de baut" )



 si doua cani de ulei , apoi amestecati bine .


 Mai puneti 100g unt la temperatura camerei sau putin topit...5 cani de faina 000...un praf de copt, jumatate de lingurita bicarbonat de sodiu, jumatate de lingurita de sare, jumatate de lingurita de scortisoara....un varf de cutit de cuisoare si coaja rasa de citrice ( lamaie si/sau portocale )


Amestecati-le bine- bine.....apoi puneti aluatul obtinut intr-o tava  imbracata in hartie de copt.( eu am folosit una dreptunghiulara )





Coaceti prajitura la 180* cca o ora. Dupa 40 de minute puteti incerca cu un betisor/scobitoare sa vedeti daca e coapta ( cuptoarele coc diferit ;)  )
Daca scoateti un betisor curat din prajitura inseamna ca e coapta, daca iese cu urma de aluat mai lasati prajitura in cuptor .


Lasati prajitura sa se raceasca bine, apoi taiati-o dupa pofta inimii.
E foarte pufoasa, dar destul de consistenta in acelasi timp....aromata si placut colorata.




Puteti s-o pudrati cu zahar sau sa-i adaugati o glazura de ciocolata, ori de dulceata...e buna oricum.
 Simpla, cu lapte sau cafea sau ceai...e minunata oricum ati alege sa va bucurati de ea.

Gustul final aduce cu cel al copilariei ;)

Sa fiti iubiti ! :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii :

daca doriti sa comentati :