TORT TRIO CREMES

mal


Azi am avut un desert inedit si totusi...atat de vechi.
E vorba de clasicul CREMES...putin reinventat :).

Cand i-am facut acum un an pentru prima data crema roz, mi-au trecut prin minte  ipostaze cu creme si foi divers colorate.
Cum nu ma dau in vant dupa prepararea foilor, momentan m-am jucat doar cu crema...dar in curand vine si vremea foilor ;).

Asadar tortul meu TRIO CREMES  e facut cu foi din comert...mai precis cu o foaie (stiti ca ele se vand la pereche  ), pe care am sfaramat-o si am adaptat-o nevoilor mele :).

Minunata crema este facuta din budinca amestecata cu frisca naturala si gelatina.
Pentru crema maro am folosit : 1plic  budinca de ciocolata+ 6 linguri de zahar + 500ml lapte + 9g gelatina rosie
Pentru crema galbena am folosit : 1plic  budinca de vanilie + 6 linguri de zahar+ 500 ml lapte + 9g gelatina alba + 1 lingura esenta de portocale.
Pentru crema roz am folosit : 1plic  budinca de punci + 6 linguri de zahar + 500 ml lapte+ 9g gelatina rosie.

Budinca se prepara conform indicatiilor de pe ambalaj. Cat este calda inca, se amesteca cu gelatina hidratata in 50 ml apa.
Se lasa sa se raceasca BINE !!! Apoi se amesteca cu frisca.
Pentru fiecare budinca am batut 200 ml frisca naturala ( in total 600ml ).

Tortul l-am montat folosindu-ma de un inel mobil.
Am asezat inelul pe platou....l-am reglat dupa dorinta....am pus in interiorul inelului bucatele de foaie sfaramata si le-am tasat putin.
Apoi, folosindu-ma de un truc mai vechi , am aranjat crema dupa modelul tablei de sah ;).
La final am aranjat deasupra cremei restul de foaie sfaramata.....am apasat putin sa se lipeasca bucatele de crema.
Am imbracat tortul in folie si l-am dat peste noapte la frigider.
Inainte de servire i-am scos inelul si l-am ornat cu zahar praf .

Mai jos puteti admira cateva poze cu tortul si sectiunea acestuia, care este senzationala :) (parerea mea ) :D









Iar gustul...este cel putin pe masura imaginilor....parol ;)
Sa fiti iubiti ! ;)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comentarii :

  1. MUltumesc !
    da...e cremes :)))! bun in orice forma sau prezentare :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce frumos ai combinat cremele! Arata minunat!

    RăspundețiȘtergere
  3. da...e un "truc" mai vechi al meu, inspirat de tortul sah :)

    RăspundețiȘtergere
  4. Ne spui si noua trucul? Si crema de fistic cum putem face? Ms!!!!

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :