PLACINTA CU VINETE SI DULCEATA DE CEAPA

mal


Placintele cu aluat fraged sunt slabiciunea mea.
Cu umpluturi sarate sau dulci, rar se intampla sa treaca o saptamana fara sa execut una :)).

Pe aceasta, cu vinete si alte alea,  am facut-o acum mai bine de o luna .
Am pus-o " in straita" s-o avem  drept merinde in drum spre mare.

A facut ravagii atunci cand le-am aratat-o prietenilor de pe FB. Evident mi s-a cerut reteta.
Cu mare intarziere o postez astazi si sper ca ma veti ierta :).

ALUAT :
300g faina
150g unt rece
5 linguri de ulei
2 galbenusuri de ou
jumatate de lingurita de sare
apa rece in caz ca trebuie completat la aluat.

Din ingredientele de mai sus se face un aluat.
 Daca constatati ca nu se leaga , adaugati cate putina apa rece pana reusiti sa incorporati toata faina si obtineti  un aluat sfaramicios, insa suficient de legat cat sa poata fi lucrat.
Intindeti-l intr-o foaie cu ajutorul sucitorului , pe masa infainata, apoi asezati-l in forma de tarta/ placinta.
Dati aluatul la frigider pana pregatiti umplutura.
Inainte sa puneti umplutura pe el, impungeti-l cu furculita din loc in loc .

UMPLUTURA :
dulceata de ceapa
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/02/dulceata-de-ceapa-rosie-cu-aroma-de.html

o vanata de marime medie
un gogosar mare
albusurile ramase de la aluat
cascaval sau mozzarella- 200 g
sare/ piper/ oregano


Mai intai intindeti peste aluat dulceta de ceapa...cantitatea o hotarati voi :).



Taiati vanata cubulete si gogosarul in feliute.
Caliti-le intr-o tigaie cu 5-6 linguri de ulei si putina sare pana se inmoaie ...cca 5 minute.

Transferati-le intr-un castron si adaugati albusurile + piper si sare daca mai este nevoie.  Omogenizati, apoi puneti amestecul peste dulceta de ceapa .



Taiati cubulete 200 g de cascaval sau mozzarella si repartizati-le peste umplutura


Deasupra presarati oregano uscat...in cantitatea dorita.

Coaceti placinta la 190*...45-50 de minute sau pana cand constatati ca este coapta.


Serviti calda sau rece... simpla sau in compania unui sos sau a unei salate...
e prea buna , veti vedea ;)



FITI BINECUVANTATI ! :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comentarii :

  1. a fost o nebunie de aroma si savoare ! pentru cina sau mic dejun alaturi de un ceai e minunata . as dori sa te intreb cat timp rezista la frigider ceapa caramelizata ? nu am folosit-o toata . multumesc

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ca orice dulceata ,e destul de rezistenta.
      Am un borcan de anul trecut si inca e ok.

      Ștergere

daca doriti sa comentati :