PRAJITURA DIN ALUAT DOSPIT CU DIVERSE UMPLUTURI

mal



Daca va place aluatul dospit, puteti sa-l folositi cu succes si la prajituri.
 Se lasa umplut cu aproape orice , iar rezultatul e peste asteptari.

Am facut mai demult prajitura asta...jumatate am umplut-o cu mere, iar cealalta jumatate cu prune.

Am copt-o intr-o tava clasica-  dreptunghiulara de prajitura .

Pentru aluat e nevoie de:

  800 g de faina ,8 linguri de zahar ,2 galbenusuri,  1cub de drojdie, 8 linguri de ulei,  3 linguri de smantana fermentata,  apa calda 400-600 ml ( sau cat iti intra pentru ca o adaugi treptat, )- poti folosi si lapte in loc de apa.
 Procedezi ca la orice aluat dospit...
 http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/12/cozonac-pufos-cu-nuca-si-cacao-fara.html

 Nu framanti , doar incorporzi ingredientele.Pentru aroma  poti adauga coaja de lamaie sau  vanilie .
Lasi sa creasca aluatul 30-40 minute .
Il imparti in doua . Intinzi prima parte de aluat intr-o foaie cat sa acoperi fundul tavi ( uns cu ulei si presarat cu pesmet ).
Apoi pui umplutura.
Intinzi cea de-a doua foaie cat sa acoperi umplutura.
Intepi din loc in loc prajitura cu furculita.
  
O poti unge cu ou sau lapte si daca vrei poti presara zahar .

Pentru umplutura :

1.- merele curatate , taiate felii ( minim 1 kg ) zahar dupa gust ( 200-400 g )...dupa ce-si lasa zeama amesteci merele cu 3-4 linguri de faina, apoi le pui in prajitura. 
Gingerul se aduga  in stare cruda, dat pe razatoare...cca 3 cm de radacina curatata .
Mai poti adauga vanilie, scortisoara sau aromele preferate,

2.- prunele spalate, samburii scosi. 
Procedezi la fel ca la mere.  Adaugi aromele preferate. Eu am pus scortisoara.

3.- 1,5kg dovleac pentru placinta- ludai turcesc
cca 500 g zahar ( sau dupa gust )
scortisoara- dupa gust
3 linguri de pesmet  din paine sau biscuiti.

Dovleacul se spala, se curata de coaja si se da pe razatoare.
Se pune intr-o oala pe foc cu jumatate din cantitatea de zahar  la dinstuit. Restul de zahar se adauga pe parcurs in functie de gustul fiecaruia.
In maxim 20 de minute ar trebui sa fie patruns.
Se lasa la racit.
Caldut se amesteca cu pesmetul si scortisoara.
Daca vi se pare compozitia prea lichida, adaugati-i si un praf de budinca de vanile sau doua linguri de amidon.
 
 .

 Prajitura se coace  la 180* cca 50 minute.

La final e mai buna decat va puteti imagina . :) Cu lapte simplu sau cu cafea/ cacao , e mortala....in sensul ala bun :)).

FITI BINECUVANTATI ! :)


Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comentarii :

  1. cat de pufoasa, suculenta si savuroasa arata, cu greu ma abtin sa nu ma inghesui la o fac si eu..delicios :D

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :