BRIOSE DE COZONAC CU MAC SI CIRESE

mal


Cu un aluat de calitate te poti juca dupa placul inimii.
Cand nici nu trebuie sa-l framanti in nestire, joaca devine si mai tentanta.  :)

In urma nenumaratelor incercari de a face un cozonac bun, dar care sa nu necesite ore de framantat , asteptari si emotii, a luat nastere, in urma cu multi ani, aluatul  de cozonac fara framantare de care cred ca ati tot auzit in postarile mele.
De altfel , COZONACUL FARA FRAMANTARE CU NUCA SI CACAO  - http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/12/cozonac-pufos-cu-nuca-si-cacao-fara.html
e cel mai accesat articol de pe blogul meu, cu aproape 54000 de vizualizari .
Are si cele mai multe comentarii - 119 cu tot cu raspunsurile mele :) .
Majoritatea comentariilor sunt de genul "l-am facut pentru prima oara si a iesit " , adica pozitive... sau cu intrebari pertinente gen:"ajunge laptele sau sa mai adaug ?! "

Evident pe la cozonac au trecut si persoane care s-au indoit de aluatul fara framantare. Unele au ales totusi "sa riste" si sa-l prepare, revenind mai apoi cu comentarii care sa confirme calitatile lui.

Exista insa , ca peste tot in lumea asta,  un carcotas de serviciu ( sau poate mai multi :D ) , care n-are ce face cu viata lui , si in lipsa de ocupatie bantuie pe bloguri cu comentarii rautacioase impinse catre atacul la persoana.

Fireste , nici cozonacul meu n-a scapat de ochiul lui / ei  vigilent si de comentariile sale  calomnioase.

Draga carcotasule/ carcotaso, aceste briose din aluatul de cozonac fara framantare, precum si urmatoarele doua produse facute din acelasi aluat, le-am facut cu dedicatie speciala pentru tine ! :)
Stai , asadar, cu ochii pe blogul meu, pentru ca , dedicatia tine trei zile ( si trei nopti daca vrei ), exact ca toate minunile ;).

Am purces a (re)face a NN-a oara aluatul fara framantare - http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/12/cozonac-pufos-cu-nuca-si-cacao-fara.html
din care au iesit trei produse, pe care o sa vi le prezint azi si in urmatoarele zile.

Sper ca toti cei care lucreaza cu aluatul meu de cozonac sa citeasca acesta postare .
De data aceasta am facut aluatul tot dintr-un kg de faina, apoi l-am impartit in doua parti.

In prima jumatate n-am mai adaugat deloc lichid la omogenizare ( apa sau lapte  ) in afara de ce am specificat deja  in reteta de baza (laptele/ untul topit si uleiul / galbenusurile si esenta de rom ) .
M-am incapatanat sa las aluatul mai vartos sa vad ce o sa iasa.
In plus n-am pus mai mult de 20g de drojdie cruda(proaspata )  la 1 kg de faina....tot in idea de a testa calitatea aluatului.

Am impartit prima jumatate de aluat in doua si am facut doua produse asemanatoare, insa putin diferite :).

Va arat mai jos cateva poze cu primul produs : BRIOSE CU MAC SI CIRESE .

  Am facut o sucitura ( asa se zice in banat ;)  ) pe care am taiat-o in 6 bucati.
Le-am asezat in hartie de briose , apoi in tava de muffins.
Dupa ce au mai crescut o ora, le-am uns cu ou si le-am copt....40-45 de minute la 180*


Asa arata gata coapte.
Puteti vedea si sectiunea. Desi aluatul e un picut mai indesat, briosele sunt moi si suficient de pufoase.




Aici, mai jos ,  va arat cozonacul  cu mac de la Pasti ( ca sa vedeti cum se prepara umplutura de mac ).
Aluatul acestuia l-am framantat DOAR cu apa, fara strop de lapte :).
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/05/cozonac-pufos-cu-nuca-si-mac-fara.html

Zilele urmatoare va arat si restuL productiei :))
Stati aproape ;).

Sper ca tot ce vedeti sa va dea curajul sa abordati fara retinete prepararea cozonacului fara framantare :).

FITI BINECUVANTATI ! :)

Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comentarii :

  1. Multumesc pentru reteta de cozonac, este foarte buna si reusita !
    Mult succes in tot ceea ce faceti !
    Craciun fericit alaturi de cei dragi !

    RăspundețiȘtergere
  2. mi-a reusit ,ms pt reteta este foarte buna.
    incercati

    RăspundețiȘtergere
  3. Draga mea ,multumesc pt reteta .Iti doresc din inima tie si familiei tale ,dragoste multa ,sanatate si numai reusite pe toate planurile ....dulci sau nu .Pupici, o bunica fericita ca nu mai imi rup mainile cam bolnavioare.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu tot dragul !
      Multumesc si eu pentru urari ! Sanatate si spor in toate ! Sarbatori binecuvantate !

      Ștergere
  4. Super cozonacul fara framantare...mi-a iesit din prima si de atunci il fac mereu, cand am nevoie, caci imi iese !!! Chiar ca inainte dadeam gres mereu...am rugat prietene sa -mi faca cozonac de frica ce-mi era de esec...pentru ca am maini mici si nu am putere sa framant.
    Va multumescdin inima, Adriana Lucia Mara ca ati postat ceva ce puteati tine secret:).
    Va doresc numai bine si va imbratisez cu drag,
    Stela

    RăspundețiȘtergere
  5. Pt mine este un cozonac extraordinar de2 ani il fac si iese nemaipomenit de bun si nimeni nu crede ca i fara framantare,binenteles ca fac cozonac de 30 de ani dar acum nu mai muncesc atat de mult.Multimesc din suflet ADRIANA

    RăspundețiȘtergere
  6. Pt mine este un cozonac extraordinar de2 ani il fac si iese nemaipomenit de bun si nimeni nu crede ca i fara framantare,binenteles ca fac cozonac de 30 de ani dar acum nu mai muncesc atat de mult.Multimesc din suflet ADRIANA

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :