AFRICANELE sunt de fapt un soi de minichecuri , coapte in hartii de muffins, cu aroma de ciocolata si cocos.
Le-am ales denumirea dupa hainute -care sunt cu motive africane , dar si datorita continutului si nuantei ciocolati.
Le-am preparat pornind de la blatul de ciocolata, cel pe care vi l-am prezentat in reteta de KINDER LA PAHAR.
Desi baza e cam aceeasi, africanele au suferit cateva modificari, minore in aparenta, insa de o importanta majora.
Veti descoperi pe parcurs care-i ideea. ;)
Asadar, sa ne apucam de treaba :).
Intr-un castron se pune 50g de cacao de buna calitate....se amesteca impreuna cu 100 ml apa clocotita pana se transforma intr-o pasta
...se adauga 100g unt 62% grasime , la temperatura camerei si se amesteca cu pasta de cacao.
Se adauga 100 ml lapte 1,5 % ...
100g zahar XILIT - DE MESTEACAN si 100g de miere...se amesteca.
Pe rand se adauga 3 oua intregi ,avand grija sa se incorporeze bine in restul ingredientelor.
La final se pune 100g de faina , 100g fulgi de cocos si o lingurita de praf de copt.
In tava speciala de muffins se pun hartiile ,apoi se toarna cu grija aluatul.
Formele se umplu doar pe 3/4 , pentru a permite aluatului sa cresca in timpul coaceri.
Se coc in cuptorul incalzit la 180*, 20-25 ' sau pana trec testul cu scobitoarea.
Sper ca ati observat ca de data acesta am folosit lapte si unt cu cat mai putina grasime, jumatate din cantitatea de faina am inlocuit-o cu fulgi de cocos, iar in loc de zahar am folosit xilit si miere.
Cu frumoasele astea ne delectam in cadrul unei diete , fara sa ne simtim vinovati ca poftim la dulce:)
Insa, "cu tcisceala "- cum zice ardeleanu' ....adica una-doua pe zi ;).
FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags: deserturi , muffins/ medlene
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :