Va spun cu mana pe inima, ca n-ati mancat in viata vietilor voastre ceva mai bun ;).
Si se face atat de repedeeee, din ingrediente simple, ieftine, mereu pe stocul din camara ;).
Vreti sa va spun cum se face ?!
Stiu ca vreti ...si chiar daca nu vreti, eu tot va spun :)).
NU de alta, da-i pacat sa lasati sa treca pe langa voi minunatie de reteta .
Cum ziceam ...ingrediente putine/ simple :
paste - fierte conform indicatiilor de pe ambalaj ( calculati maxim 100g paste negatite de persoana )
mere- 1 de persoana
3-5 linguri de zahar
o nuca ( mai marisoara ) de unt
smantana cca 200 g
miere 1-2 linguri
pesmet 2-3 linguri
Fierbeti mai intai pastele, asa cum v-am spus.
Curatati merele , scoateti-le cotorul si taiati-le sferturi .
Puneti zaharul intr-o tigaie sa se arda, apoi il stingeti cu untul....
adaugati merele si mai perpeliti-le 2-3 minute impreuna cu caramelul.
Ungeti o forma de ceramica/ jena sau tava cu care lucrati de obicei cu unt...
asezati jumatate din merele caramelizate, pudrati-le cu scortisoara macinata ....
apoi adaugati pastele fierte si strecurate, pana umpleti forma .
Deasupra asezati merele ramase si caramelul din tigaie ...2-3 linguri de pesmet si pudrati din nou cu scortisoara
Dati vasul cu budinca la cuptorul incalzit la 180* pentru cca 30-35 '.
Din smantana si miere faceti un sos cu care innobilati in momentul serviri, budinca :).
Va astept sa-mi spuneti cat de mult v-a placut ! :)
FITI BINECUVANTATI ! :)
AM SA O INCERC. CRED CA ESTE BUNA.
RăspundețiȘtergereda. faoarte ;)
RăspundețiȘtergeream facut-o si este extraordinar de buna multumesc Adriana Lucia te pup
RăspundețiȘtergerecu drag !
Ștergere