In copilaria mea erau tare la moda torturile din clatite.
Care cum facea mai mult de 10 clatite, una - doua se converteau in tort.
Rar lipseau de pe mesele festive, unde tronau alaturi de faimosul tort de salata boeuf...
Da, da ...pentru ca si tortul de boeuf era in voga :) - insa despre asta o sa vorbim intr-o alta postare ;).
Mi-am amintit acest pretios amanunt in timp ce faceam clatitele.... pentru aniversarea tatei.
Ieri , tata a schimbat prefixul...de la 7 la 8...80 de ani batuti pe muchie, aproape doua vieti de om.
Si inca se tine ...binisor.
Ne si parodiaza :D...zice ca noi n-o sa apucam anii lui. Eu il cred.
E mare iubitor de scoverzi, asa le spune el clatitelor, asa le spunem si noi in familie .
Daca il intrebi ce sa-i mai aduci, invariabil raspunsul vine : "SCOVERZ" :)
Mi-am dorit tare mult sa-i pot face poftele si de ziua lui.
Asa ca, am decis sa-l rasfat cu scoverzi in fel si chip. Daca stati pe-aproape o sa vedeti si cele doua torturi cu clatite dulci ;).
Insa mai intai aveam nevoie de ceva sarat.
In combinatia aceasta , cu branza sarata si marar , sunt preferatele tatei.... asa ca, asta am ales.
Va voi arata cum am facut tortul, desi cred ca multi deduceti deja procedeul :).
Mai intai am facut clatitele dupa aceasta reteta http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/01/clatite.html
50 de bucati ;).
La acest tort am folosit 14-15 bucati, celelalte au intrat la DOBOS...dar nu chiar toate .;)
Apoi am preparat crema asa:
am dat pe razatoarea mica 500 g de branza sarata , matura, de oi....pe care am amestecat-o cu 1 kg de branza de vaci la galeata ( pilos-lidl) si o legatura sanatoasa de marar
Am mixat-o pana s-a facut pasta ....destul de rapid
Cu aceasta pasta / crema de branza am inceput sa umplu tortul.....
suprapunand clatita dupa crema ,dupa clatita...si tot asa pana cand am epuizat crema.
La final am imbracat tortul in ultima parte de crema . Am oprit cam cat puneam intre 3 clatite.
Dupa o noapte de stat la frigider l-am ornat dupa cum vedeti ...cu ceapa rosie si patrunjel verde.
Apropo de ornament.... cineva m-a intrebat pe FB daca tortul e de ceapa rosie :) . Intrebarea venea din partea unui copilas, cred :).
Acum am elucidat misterul :) doar ornamentul e din ceapa :).
Cateva poze cu felia si sectiunea :
Stiu ca v-am facut pofta , poate va si incumetati sa-l faceti.
O sa fie ca un suflu nou pe mesele voastre ;).
FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags: aperitive , aperitive -recomandari pentru mesele de Craciun si Revelion , CATERING , deserturi
La multi ani tatalui tau , sa traiasca mult si BINE ! (ieri , mami meu a facut si ea ... 77 , eu i-am zis c-a implinit 14 , deci sa-si faca buletin :)))
RăspundețiȘtergereTortul este MI-NU-NAT , il experimentez imediat ce ajung la Lidl ptr branzica de vaci .
Multumesc !
RăspundețiȘtergereLa multi ani si mamei tale, Diana ;)
un tort inedit si aratos, nu am incercat in varianta asta dar sigur e foarte delicios si gustos pentru oricine indrageste branza sarata in amestec cu clatite si nu numai ;)
RăspundețiȘtergerenu stii cea-i pierdut, Aurica draga... dar , niciodata nu e prea tarziu ;)
RăspundețiȘtergere