mal
Stiu ca sunt zeci de variante de tort cu morcovi.
Peste cateva retete m-am uitat in fuga si mi-a ajuns. Am prins ideea ;).
Mi-am facut propria varianta cu ce am avut prin camara si dupa nevoile mele :).
Va arat si voua reteta mea . E semi dietetica, insa asta nu o face mai putin buna .
Cand o veti face , cu siguranta o sa fiti incantati ;).
Iata ce trebuie sa aveti la-ndemana :
-250 g morcov dat pe razatoarea mica
- 3 oua (mici-inspre medii )
-150 ml ulei din samburi de struguri
-300 g miere
-150 g faina
-100 g fulgi de ovaz
-100 g nuci ( pecan )
-150 g stafide
- 100 g cirese & lamaie confiate
-o lingurita condimente pentru turta dulce
- jumatate de lingurita de bicarbonat
-o piscatura de sare
Ouale se freaca impreuna cu mierea pana se omogenizeaza
...se adauga uleiul si se amesteca bine.
Puneti apoi morcovul , nucile taiate grosier, fructele confiate & stafidele ...
omogenizati .
Adaugati faina, fulgii de ovaz, bicarbonatul , condimentele si sarea... amestecati
Ungeti o forma (rotunda sau de chec) cu ulei, apoi "tapetati-o bine cu fulgi de ovaz . Turnati compozitia rezultata si nivelati .
Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180* timp de 50-60' sau pana cand trece testul scobitorii.
Dupa ce s-a copt , scoateti blatul din forma si lasati-l sa se raceasca.
In acest moment aveti deja o prajitura. O puteti pudra cu zahar praf si gata. :)
Insa , daca doriti un TORT, trebuie sa-i faceti o crema :).
Una simpla : )...din :
-200 g crema de branza natur
-200 ml frisca lichida naturala
- 2 linguri de xilit ( puteti pune zahar )
-1 lingurita de coaja de portocala rasa, conservata cu zahar.
Mixati impreuna cele scrise mai sus, pana obtineti mousseul/ crema.
Cu aceasta crema imbracati prajitura ( dupa imaginatie ) si veti obtine un minunat
CARROT CAKE
Eu mi-am pregatit cateva "BOMBOANE" (CU) MORCOV , special ca sa ornez tortul http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/02/bomboane-cu-morcov.html
Puteti sa le faceti si voi. Pe langa faptul ca arata fain, sunt delicioase :).
Lasati tortul la frigider peste noapte, apoi puteti sa-l taiati .
E minunat...dens, umed, aromat, crocant pe alocuri, potrivit de dulce...iar in combinatie cu crema cu aroma de portocala, e absolut irezistibil. ;)
FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags:
deserturi
,
tort
-
Blogger Comment
-
Facebook Comment
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :