CARROT CAKE / TORT DE MORCOVI

mal



Stiu ca sunt zeci de variante de tort cu morcovi.
Peste cateva retete m-am uitat in fuga si mi-a ajuns. Am prins ideea ;).
Mi-am facut propria varianta cu ce am avut prin camara si dupa nevoile mele :).

Va arat si voua reteta mea . E semi dietetica, insa asta nu o face mai putin buna .
Cand o veti face , cu siguranta o sa fiti incantati ;).

Iata ce trebuie sa aveti la-ndemana :


-250 g morcov dat pe razatoarea mica
- 3 oua (mici-inspre medii )
-150 ml ulei din samburi de struguri
-300 g miere
-150 g faina
-100 g fulgi de ovaz
-100 g nuci ( pecan )
-150 g stafide
- 100 g cirese & lamaie confiate
-o lingurita condimente pentru turta dulce
- jumatate de lingurita de bicarbonat
-o piscatura de sare

Ouale se freaca impreuna cu mierea pana se omogenizeaza


...se adauga uleiul si se amesteca bine.


Puneti apoi morcovul , nucile taiate grosier, fructele confiate & stafidele ...


omogenizati .


Adaugati faina, fulgii de ovaz, bicarbonatul , condimentele si sarea... amestecati



Ungeti o forma (rotunda sau de chec) cu ulei, apoi "tapetati-o bine cu fulgi de ovaz . Turnati compozitia rezultata si nivelati .


Coaceti blatul in cuptorul preincalzit la 180* timp de 50-60' sau pana cand trece testul scobitorii.


Dupa ce s-a copt , scoateti blatul din forma si lasati-l sa se raceasca.

In acest moment aveti deja o prajitura.  O puteti pudra cu zahar praf si gata. :)

Insa , daca doriti un TORT, trebuie sa-i faceti o crema :).

Una simpla : )...din :

-200 g crema de branza natur
-200 ml frisca lichida naturala
- 2 linguri de xilit ( puteti pune zahar )
-1 lingurita de coaja de portocala rasa, conservata cu zahar.


Mixati impreuna cele scrise mai sus, pana obtineti mousseul/ crema.
Cu aceasta crema imbracati prajitura ( dupa imaginatie ) si veti obtine un minunat
CARROT CAKE


Eu mi-am pregatit cateva "BOMBOANE"  (CU) MORCOV , special ca sa ornez tortul http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/02/bomboane-cu-morcov.html

Puteti sa le faceti si voi. Pe langa faptul ca arata fain, sunt delicioase :).

Lasati tortul la frigider peste noapte, apoi puteti sa-l taiati .


E minunat...dens, umed, aromat, crocant pe alocuri, potrivit de dulce...iar in combinatie cu crema cu aroma de portocala,  e absolut irezistibil. ;)

FITI BINECUVANTATI ! :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :