mal
Daca vreti un pui gustos, care se prepara ( aproape) singur, urmariti si aplicati reteta asta :).
Cumparati un pui la tavita, (griller) de maxim 1,5 kg.
Spalati-l si lasati-l sa se scurga bine de apa.
Tamponati-l cu prosoape de hartie pana se usuca cat de cat pielea.
Ungeti puiul cu unt la temperatura camerei si in interior si in exterior. Sarati dupa gust ( cca o lingurita ) cu sare de mare grunjoasa.
Pudrati cu boia/ piper negru/ praf de lemongrass/ chilli...sau ce alte condimente si ierburi preferati.
Puneti puiul intr-o punga de plastic sau folie si lasati-l in frigider cca o ora sau si mai bine peste noapte.
Cand e gata de bagat la cuptor, adaugati untura de cocos, gasca/ rata...sau ulei , dar numai cat sa-l stropiti putin.
Puneti alaturi de pui si 2-3 caciulii de usturoi taiate in jumatati.
Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati puiul la cuptor . Lasati-l o ora la 160*, apoi indepartati folia ,mariti temperatura la 180-190* si mai lasati-l cca o ora in cuptor.
Din cand in cand il scoateti , il intoarceti si-l stropiti cu sucul din tava.
La final veti obtine un pui suculent, bine patruns, cu o carne care se topeste in gura :).
Serviti puiul alaturi de garnitura voastra preferata :).
Eu l-am adus la masa impreuna cu SALATA ICEBERG CU CIUPERCI CRUDE
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/03/salata-iceberg-cu-ciuperci-si-sos-de.html
FITI BINECUVANTATI !
Tags:
feluriprincipale
,
PUI
-
Blogger Comment
-
Facebook Comment
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :