PUI SUCULENT CU USTUROI LA CUPTOR

mal


Daca vreti un pui gustos, care se prepara ( aproape) singur, urmariti si aplicati reteta asta :).

Cumparati un pui la tavita, (griller) de maxim 1,5 kg.
Spalati-l si lasati-l sa se scurga bine de apa.
 Tamponati-l cu prosoape de hartie pana se usuca cat de cat pielea.
Ungeti puiul cu unt la temperatura camerei si in interior si in exterior. Sarati dupa gust ( cca o lingurita ) cu sare de mare grunjoasa.
Pudrati cu boia/ piper negru/ praf de lemongrass/ chilli...sau ce alte condimente si ierburi preferati.

Puneti puiul intr-o punga de plastic sau folie si lasati-l in frigider cca o ora sau si mai bine peste noapte.

Cand e gata de bagat la cuptor, adaugati untura de cocos, gasca/ rata...sau ulei , dar numai cat sa-l stropiti putin.
Puneti alaturi de pui si 2-3 caciulii de usturoi taiate in jumatati.


Acoperiti tava cu folie de aluminiu si dati puiul la cuptor . Lasati-l o ora la 160*, apoi indepartati folia ,mariti temperatura la 180-190* si mai lasati-l cca o ora in cuptor.
Din cand in cand il scoateti , il intoarceti si-l stropiti cu sucul din tava.

La final veti obtine un pui suculent, bine patruns, cu o carne care  se topeste in gura :).



Serviti puiul alaturi de garnitura voastra preferata :).
Eu l-am adus la masa impreuna cu SALATA ICEBERG CU CIUPERCI CRUDE
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/03/salata-iceberg-cu-ciuperci-si-sos-de.html



FITI BINECUVANTATI !

Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :