mal
PAVLOVA este fara doar si poate regina balerina a torturilor usoare, delicate, parfumate.
"Ave" ! ;)
Cand am desertul asta pe masa ma declar super fericita.
Daca mai am si-o cafea si companie placuta , e RAIUL pe pamant :D.
E rafinata si atat de speciala. :)
La preparare cere putin timp si mai ales rabdare, dar nu e tocmai greu de facut.
Sa va explic cum sa faceti BEZEAUA :
Bateti cu mixerul 3 albusuri la temperatura camerei...adaugati treptat 200g de zahar praf si mixati in continuare pana cand bezeaua capata consistenta, luciu... si simtiti ca zaharul s-a (con)topit in albusul spuma. (5-max 10 minute )
Adaugati o lingura de otet de fructe si doua linguri de amidon.
Cu o spatula /lingura incorporati-le in bezea.
Transferati bezeaua pe o tava tapetata cu hartie (dubla) de copt.
Dati-i forma sferica , insa lasati o inaltime de cca 3 cm .
Acum urmeaza partea de care se teme toata lumea :
Inainte sa va apucati de batut bezeaua incalziti cuptorul la 150*
Puneti tava pe nivelul jumatate + 1 de la cuptor...in orice caz, nu pe ultimul si cel mai de sus ;).
Coaceti pe intervale...adica lasati cca 5 minute cuptorul cu usa inchisa, apoi o intredeschideti alte cca 5 minute...si tot asa, urmariti ca bezeaua sa se usuce in cuptor pret de o ora si jumatate.
Daca stiti ca aveti cuptor care va arde blaturile pe partea de jos, mai puneti o tava de aragaz "tampon" intre flacara si tava pe care aveti bezeaua.
Daca din contra, va arde blatul pe partea de sus, dupa jumatate de ora, cand se presupune ca bezeaua ar trebui sa fie uscata, acoperiti-o cu o foaie de copt si continuati s-o uscati de tot asa, acoperita .
Dupa 90 ' opriti cuptorul, inchideti usa si lasati bezeaua sa se raceasca impreuna cu cuptorul.
Dupa ce se usuca in totalitate, ar trebui sa fie crocanta in exterior si moale/delicata in interior.
Feriti-o pe cat posibil de umezeala si aburi.
Cam asa ar trebui sa arate o bezea coapta/ uscata :
Pentru asamblare mixati 400 ml de frisca naturala lichida cu 4 linguri de zahar si 2-3 stropi din aroma voastra preferata.
Eu am pus esenta de punci .
Cand se intareste frisca, o transferati peste bezea:
Acum urmeaza sa adaugati fructele voastre preferate, insa e bine sa fie proaspete, nu congelate.
Eu am pus 500g de capsuni si 500g de kiwi.
Pentru o reusita sigura si pentru a evita inmuierea bezelei e de preferat sa se monteze tortul chiar inainte de servire.
Dureaza maxim 10 minute sa-l asamblati :).
Din cantitatile indicate iese o PAVLOVA pentru 6-8 persoane...depinde cat de pofticiosi sunteti.
Noi l-am devorat in 4 fiind :)), asa ca....voi hotarati cat de mare sa fie.
Daca doriti sa faceti cantitate dubla, ideal ar fi sa coaceti fiecare foaie/ blat de bezea in parte.:).
Succes ...si va astept sa-mi spuneti ca ati reusit s-o faceti ! :)
FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags:
deserturi
,
tort
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
O SA o COC deseara pé a mea din 6 albuse. Cuptorul meu e electric super SA nu o omor
RăspundețiȘtergeren-am facut in cuptor electric, deci nu stiu sa dau sfaturi :)...sper sa fie ok ;)
Ștergere