mal
Imi place de nu mai pot denumirea acestor colacei/ PUPI , denumire preluata din zona Apusenilor... mai precis de pe Valea Ampoiului.
In fond sunt doar niste simpli colaci, din aluat fara pretentii , dar care nu se framanta . Sunt buni si aratosi...si au avantajul ca pot fi facuti dulci sau sarati, in functie de dorinta si necesitate.
Eu ii prepar dupa reteta aceasta : http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/07/cornuri-pentru-mic-dejun-fara-framantare.html
Daca ii vreti sarati puneti doar putin zahar, cat sa ajute drojdia sa fiarba...daca ii vreti dulci, puteti pune 5-6 linguri de zahar si chiar arome ( vanilie/ coaja de citrice....etc ).
Eu i-am facut de data aceasta sarati.
Va pun cateva poze ca sa vedeti cum se modeleaza.
Impartiti aluatul in 8, apoi procedati la fel ca in poze:
Asezati pupii in forma de floare, in tava unsa cu ulei sau unt. Lasati-i sa creasca pana isi dubleaza volumul .
Inainte sa-i bagati la cuptor( 180*, pentru cca 30-35 minute sau pana se coc ) , se ung cu galbenus , apoi se presara cu seminte de mac si sare de mare .
Sunt buni calzi sau reci....
simpli sau in compania preparatelor voastre preferate :).
FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags:
deserturi
,
PANIFICATIE
-
Blogger Comment
-
Facebook Comment
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :