mal
Uneori denumirile unor preparate ne fac sa credem ca sunt inabordabile.
In fond, orice reteta poate fi preparata cu usurinta... pentru ca ,dincolo de nume, nu are nimic complicat in ea :).
Asa e si cu acesti CARTOFI DUCHESSE...care nu sunt altceva decat piure . Un pic imbunatatit si cu o forma mai speciala, ce-i drept, dar asta nu inseamna ca sunt greu de facut .
Trebuie sa urmati cativa pasi si ...se rezolva :).
Mai intai curatati cartofii ( eu am folosit cca 1 kg ) , apoi ii taiati cubulete si ii puneti cu apa rece, cat sa-i acopere , la fiert.
Cand incep sa clocoteasca se adauga o lingurita de sare.
Odata fierti, se scurg de apa.
Se fac piure cu ajutorul mixerului sau al unui blender. ..adaugand cca 150 g de unt si trei oua intregi.
Pentru aroma eu am pus piper roz si tarhon uscat .
Se mai sareaza daca e nevoie....
Se transfera piureul in pos cu dui in forma de stea.
Pe tava tapetata cu hartie de copt se fac mici gramajoare ...
Aceste gramajoare,odata coapte, se vot transforma in CARTOFI DUCHESSE :) ... dupa 20- 30 de minute de stat in cuptor la 200 *
E greu ?!
Nu prea cred ;).
De data aceasta am avut CARTOFII DUCHESSE companie pentru FRIPTURA DIN PIEPT DE PUI MARINAT IN IAURT & MERE IN CARAMEL DE PORTOCALE ( urmeaza pe blog ;) )
FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags:
feluriprincipale
,
LEGUME
,
PUI
,
retete cu legume
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
Multumim...o seara binecuvantata
RăspundețiȘtergereSpectacol spritat !:)
RăspundețiȘtergere