Ador minunatiile astea cu branza , care se prepara atat de simplu , sunt atat de cremoase si imi satisfac toate capriciile.
Nu ma lungesc cu detaliile .
Pozele vorbesc de la sine...
Nu mai are rost sa adaug ca doar o parte din prajitura a mai apucat sa fie acoperita de toping, cealalta jumatate e deja istorie :).
Ne-am delectat cu o felie...dubla, la cafea, in acesta dimineata :P.
Reteta de baza e cea de la TOFFEE CHEESECAKE http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/11/toffee-cheesecake.html
La aceasta insa am facut crusta doar din 150 g de biscuiti combinati ( cacao si vanilie) + 50 g de piscoturi + 100g de unt.
N-am mai pus crusta si pe laterale, ci doar pe fundul tavi.
Pentru crema procedeul este identic ca in reteta indicata, insa am folosit o galeata de 1 kg de branza PILOS ( Lidl) + 200g zahar + 4 oua + 2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie + 3 plicuri zahar vanilat.
Am copt-o 60 de minute la 160*.
A stat peste noapte in aragaz, racindu-se impreuna cu acesta.
De dimineata am transferat-o in frigider.
Topingul l-am facut din 300g de capsuni si 200g kiwi.
Am curatat si taiat fructele , le-am amestecat cu 2-3 linguri de fructoza ( puteti pune si zahar ).
Le-am pus separat pe foc pentru 5-7 minute, timp in care fructele s-au inmuiat si s-au patruns.
Dupa ce s-au racit complet le-am pus pe prajitura cu branza :), pe care o tin ascunsa in frigider :)).
Contrastul de arome si texturi este deosebit :).
Concluzia : as manca zilnic o felie ;) .
FITI BINECUVANTATI ! Tags: cheesecake , deserturi , tarte
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :