CHEESECAKE CU TOPING DE CAPSUNI SI KIWI

mal





Ador minunatiile  astea cu branza ,  care se prepara atat de simplu , sunt atat de cremoase si imi satisfac toate capriciile.
Nu ma lungesc cu detaliile .
Pozele vorbesc de la sine...
Nu mai are rost sa adaug ca doar o parte din prajitura a mai apucat sa fie acoperita de toping, cealalta  jumatate e deja istorie :).
Ne-am delectat cu o felie...dubla, la cafea,  in acesta dimineata :P.

Reteta de baza e cea de la TOFFEE CHEESECAKE http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2013/11/toffee-cheesecake.html

La aceasta insa am facut crusta doar din 150 g de biscuiti combinati ( cacao si vanilie)  + 50 g de piscoturi  + 100g de unt.
N-am mai pus crusta si pe laterale, ci doar pe fundul tavi.

Pentru crema  procedeul este identic ca in reteta indicata, insa am folosit  o galeata  de 1 kg de branza PILOS ( Lidl)  + 200g zahar + 4 oua + 2 plicuri praf de budinca cu gust de vanilie + 3 plicuri zahar vanilat.

Am copt-o 60 de minute la 160*.
A stat peste noapte in aragaz, racindu-se impreuna cu acesta.
De dimineata am transferat-o in frigider.

Topingul l-am facut din 300g de capsuni si 200g kiwi.
 Am curatat si taiat fructele , le-am amestecat cu 2-3 linguri de fructoza ( puteti pune si zahar ).
Le-am pus separat pe foc pentru 5-7 minute, timp in care fructele s-au  inmuiat si s-au patruns.


Dupa ce s-au racit complet le-am pus pe prajitura cu branza :), pe care o tin ascunsa in frigider :)).



Contrastul de arome si texturi este deosebit :).



Concluzia : as manca zilnic o felie ;) .

FITI BINECUVANTATI !
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :