PANNA COTTA CU FLORI DE SOC

mal




Al treilea preparat cu FLORI SE SOC...PANNA COTTA .

Pentru ca ador aroma socului , incerc diverse preparate in care l-am inclus.
Textura fina a acestui desert se desavarseste in compania parfumata  a florilor  sale.



Din doar cateva ingrediente :

- 10 flori mari de soc sanatoase
- 400 ml lapte 3,5 %
-200 ml frisca naturala lichida
- 6 linguri de zahar
- 1 lingura cu varf de gelatina granule
- 1 cm baton de vanilie cu seminte.

Rezulta un desert cremos , fin si  parfumat care se prapara asa :

Se incalzeste laptele intr-o cratita impreuna cu frisca lichida, zaharul , florile de soc si vanilia  pana dau in clocot.


 Se opreste focul, se acopera vasul si se lasa la infuzat cca 15  minute .
 Se adauga granulele de gelatina si se amesteca pana cand se topesc.



Se strecoara .... apoi se transfera lichidul  in forme unse cu putin ulei de struguri



Se lasa la racit.
In frigider e bine sa stea peste noapte ...sau minim 3 ore, ca sa aiba timp sa se inchege crema.

La servire poate fi acompaniata de sosuri/ jeleuri/ dulceturi ...sau compot rece de fructe.

Eu am  servit-o  langa MUFFINS CU FLORI DE SOC  si fructe de padure in suc propriu




Are un singur cusur.....se termina prea repede :)).

FITI BINECUVANTATI ! :)

Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :