Mi-am propus sa prepar cat mai multe retete cu florile de soc ...care sunt din abundenta anul acesta.
Sigur ca le iau pe rand, asa ca ..dupa socata a venit randul acestor minunatii .:)
N-am mai facut MUFFINS CU FLORI DE SOC , doar clatite, gogosi si flori in aluat.
Asa ca, aceasta reteta e o premiera si pentru mine :).
INGREDIENTE :
-10 flori de soc ( mari /sanatoase/ frumoase )
-200 ml lapte
-200 g zahar
-2 oua
-100 ml unt topit
-100 ml ulei din samburi de struguri
-1 lingurita praf de copt
- o piscatura de sare
- vanilie
-3 cani de 200 ml de faina ( masurati faina cu cana de 200 ml :) )
MOD DE PREPARARE :
Puneti la infuzat florile de soc in laptele dat in clocot impreuna cu 2 linguri de zahar si o bucata de baton de vanilie pentru cca o ora .
Scuturati bine florile , stoarceti laptele retinut in ele si chiar rupeti mare parte din florile infuzate.
Trebuie sa rezulte o cana de 200 ml de lapte cu flori de soc.
Puneti laptele cu florile intr-un castron...adaugati 2 oua, uleiul si untul topit si amestecati .
Adaugati restul de zahar si mai amestecati putin cu un tel.
Puneti faina, praful de copt si sarea si incorporati-le cu grija in restul ingredientelor.
Rezulta un aluat nici tare nici moale...pe care il repartizati in cele 12 forme de minichec tapetate cu hartie speciala.
Coaceti prajiturelele in cuptorul preincalzit la 180* cca 25-35 minute sau pana cand trec testul cu betisorul.
Calde , pudrati-le cu zahar praf vanilat .
Sunt absolut delicioase, moi si foarte parfumate ...cu aroma de SOC :).
Merg foarte bine cu cafea :)....sau alaturi de PANNA COTTA CU FLORI DE SOC si fructe de padure .
FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags: deserturi , muffins , muffins cu soc , muffins/ medlene , reteta muffins
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :