BISCUITI SANDWICH - "EUGENIA"

mal




In ultima vreme n-am mai avut timp sa scriu pe blog.
Ba chiar am constatat ca ar trebui sa-i mai imbunatatesc functiile pe ici pe colo, insa n-am avut rabdarea necesara sa o fac.

Dar ... pentru ca gluma de pe FB se ingroasa si poza cu "Eugeniile" mele are deja 400 de like-uri, e cam musai sa scriu reteta :) ca sa nu ma prinda 500 fara tema facuta :)).
In plus , promisiunea, e promisiune ;).

Ieri am ramas fara dulce la cafea, asa ca ... am incropit in graba ceva.
M-am oprit la acesti minunati biscuiti sandwich pentru ca se fac simplu si nu necesita nu stiu ce costuri.
Contin ingrediente pe care le am mereu prin camara.
Reteta e una mai veche  , de fursecuri cu unt si lamaie, insa de data asta am adaptat-o ca sa iasa "Eugenia".

Mai intai trebuie sa stiti ca e obligatoriu ca toate ingredientele sa aibe aceeasi temperatura, de preferat 18-22 de grade, adica " la temperatura camerei".

Apoi mai aveti nevoie de o cana de 200 ml , cu care urmeaza sa le masurati .

Si iata de ce INGREDIENTE  aveti nevoie  ca sa faceti "Eugenia"  :

- faina - 2 cani si jumatate
-zahar - 1 cana si jumatate
-unt moale- 1 cana
- oua intregi - 3
- sare - jumatate de lingurita
- vanilie - dupa gust ( 2 pachete zahar vanilat )

Iar pentru umplut ...eu am folosit DUO CREME de ciocolata cu alune , la borcan ( cumparata din magazin )



ASA SE PREPARA :

 Untul se bate impreuna cu zaharul pana se transforma in spuma, apoi se incorporeaza pe rand ouale... unul cate unul.
Se adauga faina, vanilia si sarea si se omogenizeaza bine.
 Rezulta un aluat "cremos"

Aluatul se transfera intr-o punga sau intr-un sac posh pentru a putea turna mai usor biscuitii.

Tapetati cu hartie tava in care urmeaza sa-i coaceti . Cu ajutorul poshului turnati "bete" de aluat de cca 5 cm.



Lasati distanta intre "bete" deoarece la copt se vor lati.

Coaceti biscuitii la 180* ( cuptorul preincalzit ) cca 15 minute  sau pana observati ca se fac maroni pe margine.
Lasati-i sa se raceasca in tava putin, apoi transferati-i pe o farfurie.

Dupa ce s-au  racit suficient, ii puteti umple cu crema de ciocolata de cumparat, cu dulceata  sau ii puteti consuma simpli.



Daca vreti sa aibe gust de Eugenia , faceti crema de unt moale ( 100g)cu zahar praf (2-3 linguri ) / cacao(2 linguri )  si rom( dupa gust )

Mie mi-au iesit 12 sandwichuri  uriase, dar daca turnati betele mai subtiri, obtineti mai multe bucati :).
Ai mei nu s-au suparat ca au iesit asa mari :))

Si portia mea din dimineata asta :)) :



FITI BINECUVANTATI !

 Va astept sa-mi scrieti daca v-au placut Eugeniile adaptate ;).

Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comentarii :

daca doriti sa comentati :