ARDEI COPT UMPLUT CU BRANZA , GRATINAT

mal






Am mancat pentru prima data ardei umpluti cu branza, gatiti ( asemanator ) , la Chisinau, in Republica Moldova....acum 12 ani.
Mi-au placut atat de mult...atat mie, cat si celorlalti membrii ai familiei, incat am rugat-o pe gazda sa ni-i prepare zilnic.
Aveam acest fel de mancare la toate cele trei mese principale ale zilei, impreuna cu alte preparate, evident.... pentru ca, trebuie sa stiti ca...moldovenii, oricat de saraci ar fi, vesnic au masa plina cand se intampla sa aibe oaspeti.

Nici nu stiti de cate ori mi-am propus in vara aceasta sa-i prepar...in felul meu, desigur.
Pentru ca , desi se aseamana cu cea moldoveneasca, reteta mea este putin diferita.
Asta nu inseamna ca nu e buna, ba, din contra  :)


Astazi, am iesit la cumparaturi...si  am dat peste niste ardei minunati intr-un magazinut din cartier.
Le-am pus eticheta de ardei umpluti cu branza ...si...asta au ajuns :)

Pentru aceasta mancare e musai sa folositi ardei gras, dar pe bune, nu doar cu numele.
Ardei trebuiesc copti in prealabil si daca nu sunt suficient de grasi/ sanatosi , ramaneti cu o biata amarata de pielita din toata afacerea ;).

Asadar.... alegeti ardei gras, potrivit ca marime.
Spalati-i si coaceti-i .... insa nu foarte tare ca cei pentru salata, numai atat cat sa puteti indeparta pielita.


Taiati un capacel si indepartati cotorul si semintele tuturor ardeilor.

Pregatiti umplutura de branza astfel :
 dati pe razatoare cascaval  si telemea sarata pe care le amestecati cu branza dulce de vaci si oua.


Faceti umplutura in functie de cati ardei doriti sa umpleti.
Umpleti ardeii cu amestecul obtinut.

Caliti o ceapa mare  si  un ardei in putin ulei pana incep sa-si schimbe culoarea...
cu acest amestec veti " tapeta" fundul vasului in care urmeaza sa asezati ardeii umpluti.
Presarati sare si piper dupa gust...



Asezati  ardeii umpluti deasupra :

Puneti apoi  feliile de la doua rosii mari, curatate de coaja peste ardei...

Daca v-a ramas umplutura o puteti pune peste rosii... apoi radeti telemea si cascaval :

Stropiti cu putin ulei .

Dati vasul la cuptorul incins in prealabil ( la 170/180* ) pentru cca 45 de minute ...sau pana cand observati ca ardeii s-au patruns  si cascavalul s-a topit si rumenit.



Serviti alaturi de paine prajita / crocanta/ proaspata.( dupa preferinte )


Daca doriti puteti adauga smantana sau iaurt. :)


FITI BINECUVANTATI  !
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comentarii :

  1. nici un comentariu la minunea asta de mancare?
    eu ma angajez s o gatesc cat de curand si apoi sa ti spun daca v avea succes la ai mei, mama draga! sanatate si bucurii iti doresc.
    cozia

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :