mal
Pentru astazi am avut in meniu : FOSOLE BATUTA SI PARJOALE DE LEGUME + SALATE ( pentru mine )
Si in plus, pentru ai mei : SUPA DE FASOLE SI LEGUME CU TAITEI
Am ales doua (salate) pentru ca nu m-am putut hotara cu care imi place mai mult sa combin fasolea . :p
Varza murata cu ulei de dovleac as manca-o asa, ca fel de sine statator, doar cu un darab de pita crocanta. Dar nici cu sfecla rosie nu mi-e rusine.... mai ales ca salata asta mi-a facut-o iubi :D.
Fasolea, dupa cum bine stiti , se alege/ spala/ pune la inmuiat in apa rece, de cu seara.
Apoi , dimineata , se muta intr-o oala incapatoare cu apa curata, rece...si se pune la fiert.
Se clocoteste pret de cca 5 minute in prima apa. Se arunca apa si se inlocuieste cu alta ( rece sau calda, are acelasi efect ) . Se mai lasa sa fiarba si sa clocoteasca 5 minute, apoi iar se arunca apa.
Mancarea se finalizeaza in cea de-a treia apa.
Ca sa faceti 3 feluri de mancare , asa cum am facut eu, nu va zgarciti cu apa .
Puneti in oala suficienta cat sa fiarba fasolea si legumele pe care le veti adauga : morcovi + patrunjel radacina+ pastarnac + telina radacina + o ceapa maricica + 3-4 catei de usturoi.
Mai puneti sare, dupa gust ...vegeta sau concentrat de legume ( daca folositi ) si 2-3 foi de dafin.
Lasati fasolea sa fiarba impreuna cu legumele ( eu am avut noroc de o fasole care a fiert foarte repede).
Din surplusul de zeama, am facut o supa cu taitei...nebunie ;). I-am taiat si cateva legume din cele fierte si i-am mai presarat putin piper.
Asta de la mama o stiu.
Mereu ne facea supa cu taitei pe zeama de la fasole uscata... si mereu o asteptam salivand mai ceva ca dupa supa de gaina :).
Daca tineti post, alegeti paste/taitei fara ou . De orez, de exemplu ;)
Fasolea am "zdobit-o " cu mixerul/ blenderul vertical, adaugandu-i doar putina supa cat sa se transforme in pasta.
Nu i-am mai adaugat altceva, pentru ca o astepta uleiul de dovleac... iar pentru mine, asta e suficient.
PENTRU PARJOALE :
Legumele fierte odata cu fasolea , le-am maruntit bine cu blenderul.
Am adaugat sare, piper, boia, patrunjel (uscat am avut eu ) , pesmet ( 2-3 linguri ) si amidon ( 2 linguri )... ca sa se lege bine.
Puteti pune si paine veche, inmuiata ...sau faina .
Le-am prajit in putin ulei incins ( cca 2 minute pe o parte/ sau pana se rumenesc ) ) , ajutandu-ma de lingura ca sa le dau forma.
Atat .
Va garantez cu mana pe inima ca nu te poti opri din mancat :)) , desi te saturi foarte repede :)
Faceti si voi !
FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags:
aperitiv cald
,
aperitive
,
chiftele de post
,
chiftele fara carne
,
chiftele vegetariene
,
LEGUME
,
parjoale de legume
,
reteta chiftele de legume
,
reteta de dieta
,
retete de post
,
rina
Home
/
aperitiv cald
/
aperitive
/
chiftele de post
/
chiftele fara carne
/
chiftele vegetariene
/
LEGUME
/
parjoale de legume
/
reteta chiftele de legume
/
reteta de dieta
/
retete de post
/
rina
/
PARJOALE ( CHIFTELE ) DE LEGUME ( amidon / post / dieta )
-
Blogger Comment
-
Facebook Comment
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :