LANGOSI CU BRANZA SI MARAR

mal
 Zilele trecute , in timpul unei plimbari, am trecut pe langa o langoserie...
Se simtea mirosul de la cel putin 20 de metri :)). Trebuie sa recunosc ca mi-a fost pofta, desi , Domnu' sa ma ierte, sunt ghiftuita . Imi trec atatea mancaruri , prajituri si torturi prin mana, incat ma declar "suprasaturata".... dar pe langosi tot mi-a fost pofta.
N-am mai facut de foooarte multa vreme si mi-am propus sa-i "execut" cu prima ocazie.
Ocazia s-a ivit ieri. :D Am profitat de faptul ca era prea frig ca sa umblu "vandra"...si cum trebuia sa-mi umplu timpul cu ceva , am facut langosi .
Aluatul , unul simplu, cel de paine
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/2010/03/paine-alba-rotundaby-adriana.html ...doar putin mai elastic, framantat cu mai multa apa :).
 Cand a avut consistenta din poza...cam la 40 minute de stat la dospit, l-am mutat pe masa si l-am lucrat cu putina faina , ca sa nu mai fie chiar asa lipicios.
Umplutura am facut-o din branza de oi sarata, matura , foarte untoasa....pe care am faramitat-o cu mana , lasandu-i intentionat "cocoloasele" care se vad in poza (imi place sa le simt in langosi...daca ar fi maruntita de tot , branza s-ar topi la coacere si s-ar transforma intr-o pasta care pe mine nu ma atrage :D   ).
Am tocat  si o legatura sanatoasa de marar pe care l-am amestecat cu branza.
 Cu mainile unse bine cu ulei am formatat langosii: am intins aluatul (aici fiecare hotaraste cat de mari ii face ), am pus branza, am impaturit ...
 ....si la tigaie cu ei  in baie de ulei fierbinte :)

 Daca uleiul este bine incins, cu acest gen de aluat, langosii nu-l sugativeaza, pur si simplu se coc ...si atat.
Nu mai mananc de foarte multa vreme langosi din oras, din simplu motiv ca erau prea uleiosi. (ma rog, mai sunt si altele , dar cu alta ocazie dezvolt :)  )
Ai mei n-au retinut deloc uleiul . :)
A iesit o tona de langosi dintr-un kg de faina...

.... aici se vede foarte bine branza cu marar  din interior:)
 Cativa i-am facut fara umplutura cu gandul sa-i mancam cu crema de cioco...pana la urma am optat pentru gemul de capsuni.
Au  fost foarte buni in ambele variante...
 ...in consecinta ma declar satisfacuta, cu pofta implinita si satula de langosi pentru o vreme buna de acum incolo :))
 Incercati ! :)
Tags: ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comentarii :

  1. These look exactly like the langosi of my childhood :) My mom rarely made them, but the older Romanian women would make and sell them at our church's annual outdoor baptizims, they were my favorite part of the entire day :) Can't wait to try them and continue the tradition with my family :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai de mine, salivez! Iti scriu cand incerc.

    RăspundețiȘtergere
  3. Vai de mine, salivez! Acum incerc reteta ta de luat neframantat de cozonac pt ca vreau sa fac mucenici moldovenesti. Iti scriu cum au iesit.

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :