TORT (DE) SFANTU' ION(EL ) ;))

mal

Am familia plina de "sfinti" :))... pe care nu ezit sa-i rasfat cu bunatati ori de cate ori am ocazia ;).
Daca nu e sarbatoare intr-o zi , o transformam  noi :)).
Ieri insa a fost, asa cum bine stiti SFANTU' ION (IOAN ). Nu puteam sa las sa treaca o asemenea zi fara ceva dulce, special , mai ales ca dragul meu sot era unul dintre sfintii zilei :).
I-am incropit asadar un tortulet care nu e nici "chessecake" ,dar nici "tiramisu" nu e. E ceva acolo intre ele , dar e teribil de gustos si... cel mai important, simplu de facut :).

Am folosit ingredinte simple :
12 piscoturi de sampanie
2 cutii a cate 200g crema de branza "pic frisch" (se gaseste la LIDL )
1 cutie de 250g frisca "vian" (se gaseste la kaufland )
200g zahar
300g zmeura congelata
1 plic gelatina rosie (puteti folosi si gelatina incolora )
3 plicuri zahar vanilat

Iata cum am preparat:
-am lasat zmeura sa se dezghete( la temperatura camerei ), apoi am amestecat-o cu 100g zahar.
-intr-o mica parte din  sucul rezultat am insiropat piscoturile pe care le-am asezat intr-o tava de chec cu pereti detasabili tapetata cu folie transparenta, cat sa acopere bine fundul tavii )
-crema de branza si frisca le-am mixat impreuna cu zaharul (100g ) si zaharul vanilat pana am obtinut o crema consistenta .
- am turnat crema peste piscoturi, am nivelat si am introdus tava la frigider
-in restul de suc rezultat din zmeura si zaharul topit (cca 250 ml ) am pus gelatina...am lasat-o sa se hidrateze, apoi am incalzit-o pe foc mic pana s-a dizolvat .
- am amestecat gelatina dizolvata cu fructele...am lasat-o sa se raceasca putin, apoi am turnat-o peste crema din tava.
- am acoperit tava cu folie si am lasat-o la frigider peste noapte.

A doua zi, am indepartat folia si am servit tortuletul pe care a fost mare batalie:).
In viitorul apropiat o sa fac si varianta cu mure...si daca mai gasesc fragi (stiu eu un loc ) o s-o fac si cu gelatina de fragi :)
Incercati! ;)

Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comentarii :

  1. Deosebit tortul! Si ce imbietor troneaza zmeura deasupra:)))Neaparat trebuie sa o incerc si eu ,eu sunt fan prajiturilor cu fructe .Felicitari pentru blog, se adevereste intru totul introducerea de "Bun venit....."Pupici:x

    RăspundețiȘtergere
  2. Maria, multumesc ! Eu fac multe dulciuri si torturi cu fructe, dar acest tortulet ne-a cucerit definitiv :)...cum l-am terminat, l-am refacut cu mure , dar tot cu zmeura mi-a placut mai mult :)

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna ziua.Vreau sa fac si eu prajitura dar ce fel de crema de branza as putea folosi,noi nu avem Lidl in oras.E prima oara cand fac cu crema de branza.Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este si la kaufland sau penny, crema de branza. E ambalata in cutii dreptunghiulare cu capac transparent, tot de 200 g. Trebuie sa fie natur, fara adausuri de verdeata sau alte cele.
      Sau crema de branza philadelphia , numai ca aceea e putin mai scumpa :)
      Spor !

      Ștergere

daca doriti sa comentati :