mal
Un alt "preparat" specific Poloniei este aceasta ZAPIEKANKA sau PIZZA PE BAGHETA.
Se vinde in piete, bodegi, pub-uri, pizzerii...practic la tot pasul o intalnesti.
Este cea mai populara mancare de strada in Polonia.
Ieftina ( preturile variaza intre 5 si 12 lei...cel mult 15 lei, in functie de continut ).
Cea mai des intalnita este cea clasica : bagheta/ sos de rosii/ ciuperci tocate marunt / branza ( ei sunt mari specialisti in branzeturi si lactete , care de altfel sunt destul de accesibile ca pret )
De aici in functie de dorinta poti cere " topinguri" suplimentar ( branza afumata- iarasi un produs specific zonei muntilor Tatra, respectiv statiunii Zakopane / piept de pui/ salam/ sunca/ porumb/ spanac/ arpagic ...etc.etc.
Lungimea unei ZAPIEKANKA este de cca 40 cm :)). Este foarte satioasa si extrem de gustoasa.
Datorita faptului ca e coapta in cuptoare speciale are coaja crocanta, fapt care duce simtitor la imbunatatirea gustului ;).
Am incercat s-o reproduc acasa .
In poze vedeti ce a iesit :)
Numai bagheta este din Polonia, in rest am folosit ingrediente relativ autohtone : sos de rosii / piept de pui afumat/ cascaval- branza tilsit/ ierburi de provence.
Practic puteti pune pe bagheta tot ce va place voua, cu conditia sa n-o incarcati prea tare....nu de alta dar ii ajung 5 minute la cuptorul incins (180- 190 * ) pentru a se patrunde daca e mai putin incarcata :), ceea ce este de dorit, nu-i asa ?!
Cat priveste bagheta ...va recomand una mai pufoasa , nu foarte indesata .... cred ca acele minibaghete care se gasesc la kaufland & lidl sunt ideale.
Sau poate aveti voi o sursa mai buna :).
Aici ZAPIEKANKA inainte de a fi bagata la cuptor:
....dupa 5 minute de stat la caldurica :))
Spor la " gateala" si... sa fiti iubiti !
Tags:
aperitive
,
PIZZA
-
Blogger Comment
-
Facebook Comment
Abonați-vă la:
Postare comentarii
(
Atom
)
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :