Din ciclul "avem o rata, cum procedam ?! "...astazi va prezint salata calda de rata cu perle de couscous si legume.
Este primul fel preparat din carnea unei rate pe care am impartit-o in mai multe bucati.
Fiecare bucata o s-o gatesc tot altfel.
Sunt curioasa cate feluri de mancare pot face dintr-o rata de 2,5 kg.:)
Aceasta salata am facut-o pentru 2 persoane, dar puteam hrani linistita 3:).
Iata cum am procedat:
de pe oase si din fasonarea bucatilor importante am obtinut cca 200g de carne . Am taiat-o bucatele si am pus-o in tigaie impreuna cu 3-4 linguri de ulei si un picut de sare.
Am lasat-o sa se gateasca in suc propriu( din cand in cand am mai picurat putina supa de rata ) pana s-a patruns bine . Am adaugat o ceapa si jumatate de ardei gras rosu si le-am lasat sa se gateasca impreuna cu carnea...
Pana s-a gatit carnea, am pregatit perlele de couscous astfel :
intr-o oala am pus 100g perle de couscous peste care am adaugat supa clocotita de rata si putina sare.
Am fiert couscousul 10 minute, apoi l-am lasat in supa sa se mai hidrateze.
L-am strecurat cand l-am adaugat la salata.
In salata am pus si legume :
5 tije mari de apio taiate bucatele
4 ciuperci champignon (mari) crude taiate lamele
7 rosii cherry taiate jumatati
7 rosii cherry kumato taiate sferturi.
In momentul asamblarii am adaugat salatei piper mozaic proaspat rasnit si o lingura de concentrat de rodii.
Si iat-o in farfurie :
Extrem de gustoasa si satioasa :).
Tags: aperitive , SALATA , salata calda , salata cu rata , salate
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu
daca doriti sa comentati :