CLATITE "ANA LUGOJANA "

mal


Am pus intre ghilimele numele clatitelor mele pentruca...desi sunt inrudite cu cele de la han, nu sunt facute dupa reteta de acolo.
Reteta mea de clatite "Ana Lugojana" este "contrafacuta", ca sa zic asa, insa asta nu inseamna cu nu este buna :).

Am mancat clatite de la han in perioada adolescentei si mai tarziu.
Mi-au placut, dar nu m-au dat pe spate....mai ales ca ultima data au fost extrem de unsuroase, prea dulci ...aproape gretoase.

Insa , imi place ideea de clatite umplute cu branza , asa ca.... am nascocit propria varinta.
E simpla , asa ca puteti s-o faceti si voi ;)

Mai intai trebuie sa coaceti clatitele http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2014/01/clatite.html

Apoi pregatiti umplutura  din  :

-500 g branza dulce de vaci ( in functie de ce branza folositi, textura si gustul vor diferi...straduiti-va sa alegeti cea care va place voua cel mai mult  :)  )
Eu am folosit o branza mai moale, aproape cremoasa ,de la PILOS- LIDL
-3 galbenusuri
- 6 linguri de zahar
-200 g stafide
- coaja rasa de la o portocala


Amestecati toate ingredintele pana obtineti o pasta omogena.

Ungeti bine cu unt un vas de ceramica sau jena...in el urmeaza sa asezati clatitele umplute si rulate .



Puneti cate o lingura de umplutura pe fiecare clatita , apoi rulati-o...



Asezati clatitele umplute in vasul pregatit dinainte...



Bateti spuma albusurile impreuna cu 2-3 linguri de zahar pana obtineti o bezea .
Adaugati bezelei 6-7 linguri de smantana fermentata  si coaja rasa de portocala , apoi omogenizati.



Adaugati amestecul peste clatitele asezate in vas...


Coaceti in cuptorul incalzit la 190* cca 35-45 de minute.
Daca observati ca bezeaua s-a prea facut, acoperiti vasul cu o hartie de copt si lasati-l in continuare la cuptor pana trec minutele indicate.



Serviti clatitele "Ana Lugojana" ca atare sau alaturi de sosul vostru favorit .

FITI BINECUVANTATI ! :)
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comentarii :

  1. " În România, pe lângă tradiţionalele clătite cu zahăr, gem sau ciocolată, ca şi desert au luat naştere “clătitele bănăţene”. Un deliciu al papilelor gustative ce presupune clătite pufoase, umplute cu o compoziţie de brânză dulce,sos de vanilie şi stafide, îmbrăcate într-o bezea uşor crocantă, făcută din lapte de pasăre, totul la cuptor. " ... :) Sursa : http://www.voceatimisului.ro/hanul-ana-lugojeana-traditia-clatitelor-banatene/

    RăspundețiȘtergere
  2. http://www.voceatimisului.ro/hanul-ana-lugojeana-traditia-clatitelor-banatene/

    RăspundețiȘtergere

daca doriti sa comentati :