PRAJITURA CU BRANZA DULCE

mal





Ma simt atat de bine cand reusesc sa aduc in actualitate prajiturile facute de mama in copilaria mea.
Mereu aduc imbunatatiri retetelor ei , insa incerc sa pastrez esentialul. Pentru ca bunatatea e acolo, in baza.

Astazi am facut aceasta prajitura  cu aluatul ei clasic.
Umplutura de branza am modificat-o putin, aducandu-i  cateva noutati de care sunt chiar multumita.

Dar sa va arat cum se face :

Inainte sa va apucati de aluat trebuie sa faceti o budinca de gris.


Puneti la fiert 500 ml lapte si 5 linguri de zahar. Cand laptele da in clocot , adaugati 5 linguri cu varf de gris si amestecati bine cu un tel.
Tineti grisul pe foc ,amestecand mereu pana se ingroasa (cca 5-7 minute ).
Lasati budinca sa se racesca.
O s-o folositi mai tarziu la umplutura.

ALUAT :

600 -700g faina 000
200g unt
100 ml lapte
150g zahar
2 plicuri zahar vanilat
2 galbenusuri
un sfert de lingurita de sare
o lingurita  praf de copt


Puneti intr-un castron incapator toate ingredientele cu exceptia fainii....omogenizati. Adaugati faina pe rand incorporand-o in masa lichida.
E posibil sa nu trebuiasca toata cantitatea de faina, depinde de restul ingredientelor.
Aluatul trebuie sa fie elastic,destul de unsuros si  sa se dezlipeasca de mana .


Ungeti o tava dreptunghiulara cu unt din belsug.


Impartiti aluatul in doua parti si anume 60% si 40%.
Luati bucata mai mare , intindeti-o cu sucitorul pe masa infainata, apoi "tapetati" cu foaia obtinuta fundul si pereti tavi.
Cu o furculita intepati din loc in loc aluatul.




UMPLUTURA:

Separati 2 oua . Adaugati si albusurile ramase de la aluat si bateti-le cu 200 g de zahar  pana obtineti o bezea.
Adaugati galbenusurile si mai bateti putin.
Puneti peste ouale batute 500g branza de vaci ,budinca de gris racita si  un praf de budinca de vanilie .
Omogenizati .


Adaugati 150g stafide si 100g de cocktail de fructe confiate
Omogenizati


Puneti umplutura peste foaia din tava...nivelati .


Intindeti restul de aluat intr-o alta foaie cu care acoperiti prajitura.
Cu o furculita "lipiti" marginile prajiturii, apoi intepati-o din loc in loc . (acelasi procedeu ca la foaia simpla ).


Ornati prajitura cu bombonele colorate, apoi transferati-o in cuptorul incalzit la 180*.


Lasati-o la copt 60-70 de minute.
Daca vi se pare ca incepe sa se arda, reduceti temperatura la 170* si acoperiti-o cu o foaie de copt.

Dupa cele 70 de minute, opriti cuptorul si lasati prajitura sa se racesca impreuna cu acesta.


Portionati-o dupa ce s-a racit complet.

Tocmai din acest motiv nu am poza cu sectiunea. Pana sa se racesca prajitura , a venit noaptea.
Maine, pe timpul zilei, sper sa reusesc sa mai fac poze.
Daca mai ramane ceva, pentru ca am devorat deja jumatate :))

Incercati-o , n-o sa va para rau ;) !

FITI BINECUVANTATI !


Poza cu sectiunea :


Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :