PIZZA - PITA UMPLUTA

mal



Pita acesta umpluta , sau "pizza calzone"  daca vreti voi( pentru ca seamana  ),  concureaza si iese invingatoare in fata multor alte sortimente.
NU e pretentioasa si se prepara repede. In plus se lasa umpluta cu orice...de la dulce la sarat .
O puteti prepara pentru familia voastra, dar si cand aveti musafiri.
Sau cand copiii vostrii au musafiri, daca doriti sa-i cuceriti definitiv .:)

Stiu ca multora va place pizza , asa ca nu-mi ramane altceva de facut decat sa va spun cum se face acesta varianta de pizza-pita umpluta.

Pentru aluat :
300g faina 650
300g faina 000
1 lingurita de zahar
20g drojdie cruda ( proaspata )
300-500 ml apa calda
3 linguri  ulei de masline ( eu am pus din cel  aromat )
1 lingurita de sare
1 lingurita de oregano uscat

Faina se pune intr-un castron, bine cernuta.
In mijloc se face un crater in care se desface drojdia cu putina faina, zaharul si 100ml apa calduta .


Dupa cca 10 minute peste plamadeala se adauga uleiul, sarea, oregano  si se incepe framantarea. Adaugati apa pe rand pana cand  incorporati toata faina si obtineti un aluat elastic.

Lasati aluatul sa cresca  15 - 20 de minute timp in care pregatiti umplutura .

Impartiti aluatul in 2 parti, intindeti-l cu mainile unse cu ulei pe masa unsa si ea.





Apoi adugati umplutura :




sunca de pui- 300g
cascaval afumat-80g
branza edam-100g
ananas-200g
ardei verde-50g
sos de rosii
dulceata de ceapa -4 linguri

Puteti folosi drept umplutura tot ce va trece voua prin cap :), cu conditia sa n-o incarcati mai tare decat mine ... ca sa nu impiedicati coacere aluatului .

Rulati .. apoi asezati "suciturile" intr-o tava unsa cu ulei.




Lasati pita sa mai cresca 10 minute, timp in care incalziti cuptorul la 180*.
Prin cuptor trebuie sa stea 35-45 de minute...depinde de cuptor.

O supravegheati si o scoateti cand este suficient de rumena, insa nu mai repede de 30 de minute de stat la caldurica
 :).

Dupa ce se stampara o portionati si va infruptati  :)


Mai jos o sa pun cateva poze facute de-a lungul timpului acestui minunat preparat.
Veti observa ca umplutura variaza...in functie de ce am avut prin frigider :).
Cea de astazi, cu umplutura afisata mai sus :


alaturi de sos de iaurt cu usturoi :




Va pun si o poza cu una dintre variantele cu umplutura dulce , cu finetti si banana .



Daca vreti sa faceti pita cu umplutura dulce, nu mai adaugati oregano in aluat, iar uleiul trebuie sa fie fara arome :).


Din ingredientele folosite de catre mine au iesit 4- 6 portii . Depinde cat de foame va este :)

FITI BINECUVANTATI !
Share on Google Plus

Despre: Adriana Lucia Mara - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

daca doriti sa comentati :