TORT SARAT - SCANDINAVIAN -Smörgåstårta

mal




Ce bucurie sa lucrezi la un astfel de tort sarat :)
Nu ti se taie crema , nu ti se lasa blatul :))...poti sa adaugi ce-ti place in umplutura...poti sa-l ornezi in fel si chip.
Dar cel mai important e ca , la final, obti un minunat aperitiv, demn de cele mai sofisticate mese.

La origini  acest tort sarat e scandinavian , pe numele lui de scena : " Smörgåstårta "...
dar nu sughitam daca-l mancam si noi .
E atat de apetisant ;).

Cum se face ?! Simplu !

Important e sa ai la-ndemana paine - feliata , care tine loc de "blat" .
Eu am copt painea in casa , dupa reteta asta : http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/03/paine-alba-rotundaby-adriana.html

Am lasat-o sa se raceasca peste noapte, apoi am feliat-o.



 O crema -liant , de branza, care te ajuta sa-l tencuiesti bine si la care poti adauga dupa bunul plac : sunca/ oua/ legume/ peste/ friptura rece/ cascaval/ pate/ carnati.... etc...etc, chestiuni care amestecate cu branza pot constitui crema.


Eu , de exemplu, am amestecat branza de vaci cu sunca York - taiata bucatele, pentru prima crema


...iar la a doua am folosit crema de branza cu verdeata si sunca afumata.


In branza cu care am imbracat tortul am adaugat pasta de hrean . L-am lasat peste noapte in frigider sa se intrepatrunda aromele si sa se inmoaie painea.



A doua zi  l-am ornat simplu, cu legume





In interior arata asa:




E deosebit de gustos asa, simplu, insa merge de minune in combinatie cu chiftele sau alte aperitive .

Si e super fain ca poate fi facut in diverse forme... eu  prima data , cu ceva timp in urma ,l-am facut in forma de casuta ;)
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/03/casuta-vedeta-serii.html




FITI BINECUVANTATI ! :)
Tags: , , , ,
Share on Google Plus

Despre: http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.com/ - Dragostea in Bucate

Pe pagina mea veti gasi retete simple, usor de preparat si deloc costisitoare. De la dulciuri ,aperitive, feluri de baza ...pana la conserve , toate retetele sunt testate si retestate de catre mine si multi altii. Nu trebuie sa fiti mari bucatari pentru a le incerca si voi, doar sa aveti dorinta de a gati si dragostea pentru stat in bucatarie. Va astept cu dragoste sa gatim impreuna !
    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comentarii :

daca doriti sa comentati :