Ce bucurie sa lucrezi la un astfel de tort sarat :)
Nu ti se taie crema , nu ti se lasa blatul :))...poti sa adaugi ce-ti place in umplutura...poti sa-l ornezi in fel si chip.
Dar cel mai important e ca , la final, obti un minunat aperitiv, demn de cele mai sofisticate mese.
La origini acest tort sarat e scandinavian , pe numele lui de scena : " Smörgåstårta "...
dar nu sughitam daca-l mancam si noi .
E atat de apetisant ;).
Cum se face ?! Simplu !
Important e sa ai la-ndemana paine - feliata , care tine loc de "blat" .
Eu am copt painea in casa , dupa reteta asta : http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/03/paine-alba-rotundaby-adriana.html
Am lasat-o sa se raceasca peste noapte, apoi am feliat-o.
O crema -liant , de branza, care te ajuta sa-l tencuiesti bine si la care poti adauga dupa bunul plac : sunca/ oua/ legume/ peste/ friptura rece/ cascaval/ pate/ carnati.... etc...etc, chestiuni care amestecate cu branza pot constitui crema.
Eu , de exemplu, am amestecat branza de vaci cu sunca York - taiata bucatele, pentru prima crema
...iar la a doua am folosit crema de branza cu verdeata si sunca afumata.
In branza cu care am imbracat tortul am adaugat pasta de hrean . L-am lasat peste noapte in frigider sa se intrepatrunda aromele si sa se inmoaie painea.
A doua zi l-am ornat simplu, cu legume
In interior arata asa:
E deosebit de gustos asa, simplu, insa merge de minune in combinatie cu chiftele sau alte aperitive .
Si e super fain ca poate fi facut in diverse forme... eu prima data , cu ceva timp in urma ,l-am facut in forma de casuta ;)
http://adriana-lucia-dragosteainbucate.blogspot.ro/2010/03/casuta-vedeta-serii.html
FITI BINECUVANTATI ! :) Tags: aperitiv , aperitive -recomandari pentru mesele de Craciun si Revelion , aperitive de craciun , APERITIVE PENTRU PASTI , deserturi
Foarte bun si de efect
RăspundețiȘtergereda. asa e:)
Ștergere